Suroviny
- hovězí roštěná (nakrájená na větší nudličky) 400 g
- ústřicová omáčka 6 lžic
- sójová omáčka (kikkoman) 5 lžic
- sójová omáčka (sladká) 2 lžíce
- česnek (nasekaný najemno) 3 stroužky
- chilli papričky (očištěná a nasekaná najemno) 1 ks
- kuřecí vývar 200 ml
- zelený chřest (nakrájený na 3cm kusy) 100 g
- bílý pepř (drcený) 1 lžička
- olej
- sůl
Postup přípravy
- Hovězí maso lehce osolte a namarinujte 2 lžícemi ústřicové omáčky, 1 lžící sójové omáčky, 2 lžícemi oleje. Nechte v chladničce odpočinout přibližně hodinu.
- Na středně rozpáleném oleji orestujte česnek a chilli do lehce nazlátlé barvy. Vsypte drcený pepř. Přidejte maso a restujte přibližně 4 minuty.
- Vlijte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, sladkou sójovou omáčku a kuřecí vývar. Provařte 7 minut a vložte zelený chřest. Vařte další 2 minuty, dokud chřest nezměkne. Okamžitě podávejte, nejlépe s jasmínovou rýži.
- Tip šéfkuchaře: Hovězí roštěnou můžete nahradit hovězí svíčkovou.