Head
- hovězí žebra
- voda 1 lžíce
- hovězí přední maso
- morková kost 1-2 ks
- kořenová zelenina
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
Postup přípravy
Maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme zeleninu, koření a na mírném ohni vaříme dvě hodiny. Po uvaření vývar scedíme, zeleninu nakrájíme, maso obereme a vrátíme do polévky. Domácí nudle uvaříme zvlášť v hrnci a dáme do polévky.
Domácí nudle: Do mouky uděláme důlek, vklepneme vejce a od středu promícháme. Přidáme lžíci vody a hněteme rukama. Těsto velice tence rozválíme. Pořád podsypáváme moukou, aby se těsto nelepilo a bylo pořádně suché. Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle.