Suroviny
- máta 1 hrst
- koriandr 1 hrst
- mrkev 2 kusy
- chilli paprička 2 kusy
- rybí omáčka 1 dávka
- mrkvový džus 1 miska
- mléko 1 dávka
- krevety 250 g
- rýžový papír 10 plátků
- rýžové nudle 100 g
- jarní salát 1 kus
- okurka 1 kus
- sojová omáčka 1 miska
- třtinový cukr 1 špetka
Postup přípravy
1
Připravíme si omytý salát, koriandr, jarní cibulku, okurku a papričky
Vše kromě salátu nakrájíme na drobné kousíčky, kromě okurky, kterou oloupeme a nastrouháme na nudličky
2
Do vroucí vody ponoříme na deset minut rýžové nudle
Krevety přelijeme vroucí vodou asi na dvě minuty, aby změkly
Do další vroucí vody ponoříme asi jen na deset vteřin rýžový papír, než změkne, a položíme na čistou utěrku, aby se nelepil k povrchu
Rýžový papír vysteleme jarním salátem (stačí 1 list) a na něj položíme 2 krevety
Přidáme nastrouhanou okurku, mátové listy, nakrájený koriandr a jarní cibulku
Posypeme zlehka nakrájenýma chilli papričkami na drobné kousíčky (podle ostrosti), nakonec dáme menší svazek rýžových nudlí a zakápneme rybí omáčkou
To vše se snažíme srolovat do rolky či závitku co nejmenšího a esteticky vypadajícího
Rolku můžeme ještě nakrájet na půlky, nebo když se povede na čtvrtky a servírujeme
K rolkám podáváme různé druhy omáček
Nalijeme např
sojovou, kde přidáme trochu mléka, koriandr a chilli
Mrkvový džus, který doplníme třtinovým cukrem, papričkami a koriandrem
Omáčky se jinak můžou dělat různě dle fantazie