Suroviny
- hermelín 2 ks
- baby špenát (čerstvý) 1 hrst
- česnek 1 stroužek
- vlašské ořechy (mleté) 2 lžíce
- pomazánkové máslo (bez příchuti) 1 lžíce
Ve špenátu najdeš sílu, obzvlášť je-li ukryt v hermelínu.
Postup přípravy
- Hermelíny necháme asi půl hodiny povolit při pokojové teplotě. Baby špenát omyjeme a nadrobno nakrájíme.
- Hermelínům odkrojíme vršky a vydlabeme hmotu zevnitř. V misce ji smícháme s baby špenátem, prolisovaným česnekem a ořechy. Přidáme lžíci pomazánkového másla. Směsí naplníme vydlabané hermelíny a přiklopíme odkrojené vršky. Zabalené do alobalu dáme hermelíny uležet přes noc do lednice.
- Podáváme nakrájené na tenké plátky nebo na trojúhelníčky.