Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě

4 porce
do 10 minut
Grilovaný Hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě
Grilovaný Hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě Autor: archiv Sedlčanský Hermelín
Hermelín se pomalu stává klasikou, která k letnímu grilováné prostě patří. Když ho ale ještě doplníte o dijonskou hořčici a zkaramelizovanou cibulku na pivě, stane se naprosto neodolatelným.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V hluboké pánvi nahřejte olej, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Zalijte pivem, podle chuti přisolte a odstavte.
  2. Hermelíny potřete hořčicí, posaďte do alobalu a na každý dejte ¼ cibule. Zakryjte ji kouskem pečicího papíru a zabalte do alobalu.
  3. Dejte na gril a pečte 5–7 minut z každé strany. Hotové sýry můžete při podávání doplnit listy salátu a pečivem.
Reklama

Desatero grilování hermelínů šéfkuchaře Vladislava Stupariče

1. Ke grilování použijte speciální grilovací balíčky. Hermelíny v nich obsažené jsou vhodné pro úpravu při vysokých teplotách a navíc obsahují i vhodné koření nebo omáčku.

2. Hermelíny před grilováním nijak nerozkrajujte nebo nenapichujte, při zvýšené teplotě by pak mohly popraskat a vytéct dříve, než budou hotové.

3. Hermelíny je vhodné grilovat zabalené v alobalu, máte jistotu, že vám nevytečou do grilu. Pokud chcete grilovat hermelíny jen tak na roštu, je lepší je alespoň podložit kouskem alobalu.

4. Nepoužívejte původní sýrovou fólii, ta není vhodná pro grilování, protože jde o kombinaci hliníku, vosku a papíru. Ideální je klasický alobal.

5. Hermelíny grilujte při střední teplotě. Sýr se krásně propeče, kůrka nebude spálená (jako při vysoké teplotě) a vnitřek sýra nezůstane syrový (jako při nízké teplotě).

6. Hermelín před grilováním lehce potřete olejem, příp. směsí oleje a koření (bylinek, česneku, citronu…). Kůrka bude po grilování vláčnější, marináda také dodá sýru další chuť.

7. Pokud hermelíny grilujete společně s nějakou směsí (zelenina, ovoce) na povrchu, zakryjte ji před zabalením kouskem pečicího papíru. Touto stranou pak dejte hermelín na gril a v polovině grilování jej otočte.

8. Pokud máte gril bez víka, je dobré sýry během grilování otáčet, aby byly rovnoměrně propečené. U grilu s víkem to není třeba.

9. Ke grilovaným hermelínům se hodí různé omáčky, např. brusinková, barbecue, mexická, švestková...

10. Grilování je zábava, proto si ho užijte s rodinou či přáteli, s dobrým pitím a dobrou náladou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama