Suroviny
- hermelín (Sedlčanský hermelín na gril) 1 balení
- strouhaný perník 50 g
- pepř (drcený) 1 lžíce
- třtinový cukr 40 g
- máslo 50 g
- černé pivo 300 ml
- sůl
Postup přípravy
- Pivo nalijte do rendlíku, přidejte cukr a svařte asi na ¼ objemu. Poté přidejte polovinu másla a pozvolna svařte do strupovité konzistence. Odstavte a nechte lehce zchladnout. Na druhé polovině másla opražte perník s pepřem do křupava.
- Hermelíny rozložte na alobal, potřete sirupem z piva, posypte perníkem, perník zakryjte kouskem pečicího papíru.
- Zabalte do alobalu a grilujte 5 – 7 minut z každé strany.
- Rozdělte na talíře a doplňte vhodnou přílohou, například grilovanými jablíčky.