Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilované krevety s medem

2–4 porce
do 30 minut
Grilované krevety s medem
Grilované krevety s medem Autor: Škoda nevařit
Ač nemáme moře, mořské plody si už na naše stoly našly cestu. V létě jim klidně dopřejte úpravu grilováním, krevetám dodá skvělou kouřovou chuť. Ideální jako předkrm na grilovací party.
Reklama

Pokud budete kupovat krevety, jděte spíš po těch syrových, které mají tmavou, většinou našedlou barvu, než po těch předvařených, které jsou oranžové. Na výsledku je to hodně znát, protože ty syrové teprve pečete, zatímco ty předvařené spíš už jen zbavujte šťavnatosti. Sehnat čerstvé krevety ale není tak úplně sranda, a proto budou stačit i ty hluboce zamražené. Nechte je ale rozmrznout přes noc, rozhodně ne v mikrovlnce pět minut před grilováním.

Grilované krevety s medem - čištění krevet Foto: Škoda nevařit

Grilované krevety s medem – čištění krevet. Foto: Škoda nevařit

 

Reklama

Postup

  1. Krevety omyjte studenou vodou a zbavte krunýře. V horní části těla se někdy pod kůží skrývá i tmavé střívko, to je také lepší odstranit. Hlavičku pro efekt klidně krevetám nechte. Až je budete mít očištěné všechny, promíchejte je v míse s medem, olejem, sójovou omáčkou, solí, pepřem, šťávou z limetky a nasekanými stroužky česneku. V zavřené misce je asi 1 hodinu marinujte.
  2. Mezitím si pěkně připravte gril, bude stačit teplota kolem 200–250 °C. Odpočinuté krevety vyskládejte na gril a grilujte z každé strany asi 2–3 minuty. Jestli jsou hotové, poznáte i podle jemných bublinek, které se začnou tvořit v místě mezi tělem a hlavičkou.
  3. Krevety naskládejte na talíř, jemně osolte, pokapejte limetkou a olejem.
Reklama

Škoda nevařit, Foto:

Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby

Osmmnáctiletý Martin Škoda vaří už dobrých osm let a pro své vrstevníky napsal kuchařku plnou skvělých receptů a hudby.

Každé jídlo je připraveno s ohledem na potřeby a možnosti náctiletých a je doprovázeno songem, který správně doladí atmosféru při i po vaření. Marty, jehož múzou je slavný Jamie Oliver, ale nevaří jen pro mladé – jeho originální jídla nadchnou všechny generace.

Knihu Martina Škody „Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby“ vydalo nakladatelství Smart Press a u dobrých knihkupců ji koupíte za 399 Kč.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama