Cibulová marmeláda, grilované chlebíčky
- pomeranč 1 ks
Cibulová marmeláda
- ocet 100 ml
Postup přípravy
Cibulová marmeláda: Červenou cibuli překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. V menším hrnci rozpálíme trochu olivového oleje a cibuli orestuje dozlatova. Osolíme a opepříme, přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme šťávu z poloviny pomeranče a vinný ocet. Dobře promícháme a přikryté dusíme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá marmeláda.
Kachní maso: Upečené kachní maso obereme od kostí do mísy. Přidáme kachní výpek a lžící najemno nasekané petrželky, osolíme a opepříme.
Grilované chlebíčky: Krajíce chleba opečeme na pánvi na troše olivového oleje. Chlebíčky potřeme z jedné strany česnekem.
Na každý krajíc natřeme asi 1 lžíci cibulové marmelády, poklademe kachním masem a ozdobíme několika lístky rukoly. Vše pokapeme pomerančovou šťávou.