Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- olej 3 ks
- bylinky
- česnek
- pepř
- sůl
- červené víno 400 ml
- cukr 1 lžíce
- sušené brusinky 1 sáček
- meruňky 1 sáček
- sekané mandle 1 lžíce
- chilli 1 lžička
- solamyl 0.5 lžičky
Postup přípravy
Na omáčku dáme vařit asi půl lahve červeného vína, přidáme cukr, nakrájené meruňky a brusinky, lžíci sekaných mandlí. Zázvor nastrouháme na struhadle najemno, přidáme ho do omáčky i se šťávou. Pak ještě přidáme lžičku až lžícichilli (dle chuti) a zahustíme solamylem.
Vepřovou panenku si necháme naloženou aspoň přes noc v oleji, oblíbených bylinkách, soli, pepři a česneku, aby byla dostatečně křehká a ochucená. Medailonky pak pečeme na kontaktním grilu asi 5-7 minut.
Maso s omáčkou podáváme se půlkami brambor, nejprve předvařenými v osolené vodě a dopečenými v troubě s olivovým olejem.