Suroviny
- fenykl 2 bulvy
- rajčata 2 ks
- strouhanka 2 lžíce
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Z fenyklu odstraňte svrchní tvrdé listy a zelené košťály. Naťové lístky nakrájejete nadrobno a odložte stranou. Bulvy rozkrojte na čtvrtky a vykrojte tvrdý košťál uprostřed.
- Fenykl vložte do horké vody a vařte asi 5 minut. Pak ho vyndejte a propláchněte studenou vodou.
- Rozpalte troubu na 200 ˚C a rajčata pokrájejte na kostičky. Ohnivzdornou misku vymažte olivovým olejem, vložte do ní fenykl a posypte rajčaty, strouhankou smíchanou s parmezánem a fenyklovovu natí. Osolte a opepřete a poklaďte vločkami másla. Zapékejte asi 20 minut.