Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Gratinovaný fenykl

2–4 porce
do 30 minut
Gratinovaný fenykl
Gratinovaný fenykl Autor: Tak vařím já
Takto upravený čerstvý fenykl se skvěle hodí jako příloha ke grilované rybě. Můžete ho ale podávat i jako vlažný předkrm. A pokud ho doplníte bramborovou kaší, máte lehké hlavní jídlo.
Reklama

Suroviny (2–4 porce)

Reklama

Postup

  1. Z fenyklu odstraňte svrchní tvrdé listy a zelené košťály. Naťové lístky nakrájejete nadrobno a odložte stranou. Bulvy rozkrojte na čtvrtky a vykrojte tvrdý košťál uprostřed.
  2. Fenykl vložte do horké vody a vařte asi 5 minut. Pak ho vyndejte a propláchněte studenou vodou.
  3. Rozpalte troubu na 200 ˚C a rajčata pokrájejte na kostičky. Ohnivzdornou misku vymažte olivovým olejem, vložte do ní fenykl a posypte rajčaty, strouhankou smíchanou s parmezánem a fenyklovovu natí. Osolte a opepřete a poklaďte vločkami másla. Zapékejte asi 20 minut.
Reklama

Hrubešová - Tak vařím jáTak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama