Suroviny
- jehněčí maso
- jehněčí játra
- fenykl 1 plátek
- paprika (červená) 1 ks
- hrášek
- artyčoky
- brambory 4 ks
- červená cibule 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- olivový olej
- sůl
- pepř
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Jehněčí maso i játra nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený česnek, po chvíli přidáme cibuli a promícháme. Na vedlejší pánvi orestujeme maso a pak ho přidáme k cibuli a česneku. Potom zvlášť orestujeme játra, přihodíme k nim fenykl a opět vložíme ke směsi na vedlejší pánvi.
- Postupně přisypeme ještě nakrájenou papriku, hrášek, oloupané brambory vařené ve slupce a artyčoky. Vše osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody, promícháme, nandáme na talíř a pokapeme olivovým olejem.