návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Francouzské kuře s cibulí

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Kuře po francouzsku
Kuře po francouzsku
V čem je toto kuře francouzské? Peče se totiž v cibulovém základu, který je používán i na přípravu známé francouzské cibulačky! Věříme, že si vás tento pokrm získá!

Postup

  1. Ve větší pánvi rozpusťte máslo na středním plameni, přidejte cibuli a pár minut restujte. Cibule trochu změkne, následně plamen snižte a restujte cca 1 hodinu do zlatohněda (ano, je to hodně, ale tento recept je postaven na francouzské cibulačce – i v jejím případě se cibule restuje minimálně hodinu).
  2. Pokud se vám cibule připeče, maličko ji polijte vodou nebo vývarem – takto se odlepí. Přidejte česnek, tymián, mouku a za stálého míchání restujte další minutu.
  3. Přilijte polovinu vývaru, promíchejte, zvyšte plamen a přiveďte k varu. Poté lehce snižte teplotu a nechejte slabě probublávat asi 5 minut – poté sundejte z plotny.
  4. Mezitím rozehřejte další pánev na středně vysokém plameni a přilijte olej. Kuře okořeňte solí a pepřem, vložte do pánve a všechny kousky zatáhněte z obou stran (cca 2–4 minuty z každé strany). Dejte na talíř.
  5. Zbylý vývar vlijte do pánve po kuřeti, přidejte balzamikový ocet, hořčici a přiveďte k varu. Snižte teplotu a zredukujte na polovinu (stačit by mělo cca 5 minut).
  6. Připravenou cibuli přendejte do pekáčku nebo pánve, kterou můžete dát do trouby, poklaďte kuřetem a zalijte zredukovanou šťávou z pánve. Zakryjte pokličkou nebo alobalem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut.
  7. Jakmile bude maso hotové, posypejte sýrem a dejte zapéct do trouby na 2–4 minuty. Můžete podávat!

Francouzské kuře s cibulí 2 Foto: Francouzské kuře s cibulí; foto: closetcooking.com