Pečené brambůrky (na 4 porce)
- brambory 1 kg
Pečené brambůrky (na 4 porce)
Head
Postup přípravy
Filety z mořské ryby na kůži trochu nařízneme – stačí tři malé řezy. Zabráníme tak tomu, aby se filet nezkroutil. Trochu olivového oleje rozpálíme na pánvi, vložíme osolené a opepřené filety kůží dolů, přitlačíme prsty na pánev a zprudka osmahneme. Když máme křupavou kůrčičku, rybu přesuneme na plech s pečicím papírem a potřeme ji nadrobno nasekanými bylinkami a česnekem dle chuti, vše smícháme s trochou olivového oleje. V troubě rozpálené na 180 stupňů necháme rybu dojít.
Hráškové pyré: Hrášek uvaříme do změknutí, scedíme, hned rozmixujeme na hladkou kaši, pak vmixujeme kousek másla a sůl s pepřem-dle chuti.
Pečené brambůrky: Brambory uvaříme a oloupeme. Plech zakápneme olivovým olejem, brambůrky rovnoměrně rozložíme, osolíme, okořeníme, přidáme bylinky, zakápneme olejem a necháme péct dozlatova asi dvacet minut při 200 stupních.