Suroviny
- fazole 250 g
- tuk 50 g
- hladká mouka 40 g
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- bobkový list 1 kus
- nové koření 2 kuličky
- pepř 3 kuličky
- česnek 1 stroužek
- polévkové koření 1 dávka
- nudle 1 dávka
- zelená petržel 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Fazole namočíme den dopředu do vody
Na tuku si uděláme světlou jíšku, kterou zředíme asi litrem vody a přidáme namočené fazole
Vaříme pozvolna s uvedeným kořením a kořenovou zeleninou, zatím nesolíme! Luštěniny jsou asi za hodinu měkké
Vyjmeme koření a polévku tyčovým mixérem rozmixujeme
Poté dochutíme solí a polévkovým kořením
V osolené vodě uvaříme domácí lokše (nudle)
Dáme do talíře, zalejeme polévkou a ozdobíme petrželkou