reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Fazolová polévka
Autor: Nová biokuchařka Hanky Zemanové Fazolová polévka

Fazolová polévka

Hodnoceno: 0x
Hance ji vařívala její maminka a ona ji teď trošku ozdravila tím, že ji nezahušťuje bílou moukou, ale rozmixovanými fazolemi. Její děti ji mají tak rády, že ji vyžadují alespoň jednou týdně.
do 10 minut
4–5 porce

reklama

A Hanka je ráda, protože tahle polévka je plná zdravých rostlinných bílkovin a navíc je neskutečně jednoduchá a rychlá. Lze ji doplnit zakysanou smetanou.

Další recepty z Nové biokuchařky Hanky Zemanové najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...

Suroviny (4–5 porce)

reklama

Postup

  1. Fazole nasypte do tlakového hrnce, zalijte je studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat – ideálně v chladnějším špajzu, ale nevadí ani na kuchyňské lince, pokud není velké horko. Fazole můžete máčet klidně i celý den a noc, ale jednou či dvakrát vyměňte vodu (zejména v teplém počasí).
  2. Cibuli oloupejte a rozkrojte na čtvrtiny, koření zabalte do gázy. Fazole slijte a zalijte 1,5 l vody. Přidejte cibuli a koření a přiveďte v tlakovém hrnci k varu, natlakujte a vařte 30 minut. Pokud jste fazole máčeli den a noc, stačí zhruba 25 minut, pokud nemáte tlakový hrnec, počítejte s 1–1,5 hodinou.
  3. Vyjměte cibuli a koření. Třetinu až polovinu fazolí s částí vývaru rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte zpět do polévky. S výkonným mixérem pasírování odpadá. Rozmixované fazole polévku skvěle zahustí.
  4. Vmíchejte máslo nebo ghí, osolte a dochuťte umeoctem. Můžete posypat pažitkou, ptačincem nebo polníčkem a podávat se zakysanou smetanou.

NOVÁ BIOKUCHAŘKA HANKY ZEMANOVÉ

Nová biokuchařka Hanky Zemanové Foto:

První vydání Biokuchařky v roce 2005 působilo jako zjevení. Hanka Zemanová v ní používala spoustu zeleniny a relativně neznámých surovin, představovala biopokrmy a převážně bezmasá jídla. Poté napsala další velmi úspěšnou knihu Bioabecedář Hanky Zemanové, ve kterém filozofii bio vysvětlila pěkně zeširoka i do hloubky.

Po deseti letech přichází na trh s novou Biokuchařkou, kterou kompletně přepracovala. Obsahuje aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech i ekologickém zemědělství. Přináší inspiraci na zdravý život pro každý den. Prozradí vám, kam se za tu dobu ve výživě sama posunula a co doma ráda vaří. S pomocí odborníků hodnotí objektivně nové trendy ve výživě (např. raw, bezlepkovou stravu, superpotraviny apod.) a poradí, jak se v nich vyznat a jak si udělat vlastní názor. Nezapomíná ani na zajímavé ekofarmáře a významné ekologické projekty. A protože dává přednost vegetariánským pokrmům, k tvorbě masových receptů přizvala vynikajícího šéfkuchaře Davida Šaška, člena Aliance výživových poradců.

Výsledkem je krásná kniha s 80 novými recepty a působivými fotografiemi.

Vydává Smart Press, www.smartpress.cz

Uložit

Uložit

Uložit

reklama

reklama