Těsto
- hladká mouka 2 hrnky
- cukr krupice 1 hrnek
- jedlá soda 1 lžička
- mletá skořice 2 lžičky
- sůl
- vejce (rozšlehaná) 4 ks
- olej 1 hrnek
- dýně (nastrouhaná dužina) 1 hrnek
Krém
- sýr Philadelphia (krémový) 1 balení
- máslo (změklé) 100 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- moučkový cukr 150 g
Postup přípravy
- Smíchejte v míse suché ingredience, přidejte mokré s nastrouhanou dýní a pečlivě vymíchejte dohromady.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 40–50 minut. Zkuste test špejlí, jakmile bude špejle po vytažení z těsta suchá, je buchta upečená. Pokud pečete bábovičky v malých formách, délka pečení se zkrátí – hlídejte!
- Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a postupně vmíchejte sýr a vanilkový extrakt. Vychladlou buchtu potřete krémem.