návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dýňová zavařenina se zázvorem

Hodnoceno: 2x
4 sklenice po 400 g porce
do 1 hodiny
Dýňová zavařenina se zázvorem
Autor: Johana Pošová Dýňová zavařenina se zázvorem
Sladkost dýně se nádherně doplňuje s ostrostí zázvoru. Další neodolatelná kombinace z britských ostrovů.

Postup

  1. Kousky dýně, oba druhy zázvoru, cukr a citronovou a pomerančovou kůru dejte do kastrolu, v němž budete zavařovat. Dobře promíchejte a nechte přes noc macerovat.
  2. Přidejte 100 ml vody, opět dobře promíchejte a kastrol postavte na mírný plamen. Pozvolna vařte za stálého promíchávání, až se všechen cukr rozpustí. Přidejte citronovou a pomerančovou šťávu, uveďte do varu a zavařeninu nechte probublávat, až dosáhne požadované konzistence, trvá to asi 25 až 30 minut. Nechte ji 10 minut chladnout, pak vlijte do ještě teplých vysterilizovaných sklenic a ještě zahorka uzavřete.
  3. Zavařeninu uchovávejte na chladném suchém místě a do roka spotřebujte.

Dýňová zavařenina se zázvorem  Foto: Dýňová zavařenina se zázvorem; foto: Johana Pošová