zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dýňová zavařenina se zázvorem
Autor: Johana Pošová Dýňová zavařenina se zázvorem

Dýňová zavařenina se zázvorem

Hodnoceno: 3x
Sladkost dýně se nádherně doplňuje s ostrostí zázvoru. Další neodolatelná kombinace z britských ostrovů.
do 1 hodiny
4 sklenice po 400 g porce

reklama

Postup

  1. Kousky dýně, oba druhy zázvoru, cukr a citronovou a pomerančovou kůru dejte do kastrolu, v němž budete zavařovat. Dobře promíchejte a nechte přes noc macerovat.
  2. Přidejte 100 ml vody, opět dobře promíchejte a kastrol postavte na mírný plamen. Pozvolna vařte za stálého promíchávání, až se všechen cukr rozpustí. Přidejte citronovou a pomerančovou šťávu, uveďte do varu a zavařeninu nechte probublávat, až dosáhne požadované konzistence, trvá to asi 25 až 30 minut. Nechte ji 10 minut chladnout, pak vlijte do ještě teplých vysterilizovaných sklenic a ještě zahorka uzavřete.
  3. Zavařeninu uchovávejte na chladném suchém místě a do roka spotřebujte.

Dýňová zavařenina se zázvorem  Foto: Dýňová zavařenina se zázvorem; foto: Johana Pošová

reklama