Na jíšku
- máslo 1 dávka
Na játrové knedlíčky
- máslo 1 dávka
- strouhanka 1 dávka
- vejce 1 kus
Na játrové knedlíčky
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Do studené osolené vody dáme vařit krůtí krky a po necelých dvou hodinách vaření přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě půl hodiny. Polévku scedíme a zeleninu a maso pokrájíme do vývaru, přidáme masox nebo podravku a do vývaru dáme vařit játrové knedlíčky.
2. Zavářku si připravíme z umixovaných jater a másla, smíchaných s vejci, strouhankou, mačkaným česnekem a kořením. Uválíme pravidelné malé knedlíčky, které zavaříme do polévky.
3. Z másla a jíšky si uděláme jíšku, kterou také zavaříme do polévky. Tím vývar zahustíme a nakonec jej ozdobíme nasekanou petrželkou.