Suroviny
- bílek 3 ks
- citronová šťáva 1 lžička
- krupicový cukr 200 g
- pařížská šlehačka dle potřeby
- ovoce dle potřeby
Postup přípravy
- Do bílků dáme citronovou šťávu, začneme je šlehat nad párou a postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr. Šleháme, šleháme dokud hmota nebude dostatečně tuhá. To zkusíme řezem do hmoty a když v ní zůstane čára, máme správně ušleháno. Sáčkem se zdobícím koncem vytlačíme na pečící papír vždy kolečko a na strany špičky.
- Budeme mít jeden plech. Dáme sušit do předehřáté trouby na 100 st. na spodní rošt. Já jsem měla usušené dortíky, tedy vlastně korpusy za 1 a ¾ hodiny. Ale klidně tak po 80 minutách zkuste jeden korpus zlomit a když praskne, tak je usušeno.
- Plníme pařížskou šlehačkou a zdobíme ovocem. Dříve se tyhle dortíky plnily červeným sněhem a nahoru se dávala višeň a byly o dost větší. Ovšem můžete klidně udělat z této hmoty i velikonoční vajíčka se šlehačkou a ovocem, jako jsem je dělala já. Vychladlé uchovávejte v uzavřené krabičce, dokud je nebudete plnit a konzumovat.
head ----------- * 3 - bílky * 1 lžička - citronová štáva * 20 dkg - cukr krupice * 10 dkg - Horká čokoláda * 1 balíček - vanilkový cukr * 3dkg - 100 % tuku * - pařížskou šlehačku a ovoce podle chuti