Postup přípravy
Do bílků dáme citronovou šťávu, začneme je šlehat nad párou a postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr. Šleháme, šleháme dokud hmota nebude dostatečně tuhá. To zkusíme řezem do hmoty a když v ní zůstane čára , máme správně ušleháno. Sáčkem se zdobícím koncem vytlačíme na pečící papír vždy kolečko a na strany špičky.
Budeme mít jeden plech. Dáme sušit do předehřáté trouby na 100 st. na spodní rošt. Já jsem měla usušené dortíky, tedy vlastně korpusy za 1 a ¾ hodiny. Ale klidně tak po 80 minutách zkuste jeden korpus zlomit a když praskne, tak je usušeno.
Plníme pařížskou šlehačkou a zdobíme ovocem. Dříve se tyhle dortíky plnily červeným sněhem a nahoru se dávala višeň a byly o dost větší. Ovšem můžete klidně udělat z této hmoty i velikonoční vajíčka se šlehačkou a ovocem, jako jsem je dělala já. Vychladlé uchovávejte v uzavřené krabičce, dokud je nebudete plnit a konzumovat. Příprava 35 minut Sušení až 105 minut
chtěla bych říct že tady ten obrázek tak to není ono já ho tam dala omylem tady je ten správny. napišete: ekucharka.cz druhý obrázek