Krém
- dortový korpus 1 g
Postup přípravy
Nejprve smíchejte korpus s krémem a vytvořte hmotu, která ale nesmí být moc řídká, ani moc hutná. Udělejte z hmoty kuličky, které na chvíli vložte do mrazáku, aby ztuhly. Mezitím si rozehřejte tmavou a bílou čokoládu.
Ztuhlou kuličku napíchněte na špejli, kterou jste předtím namočili v čokoládě. Ta špejli krásně zafixuje. Následně celou kuličku namočte do čokolády a nechte mírně okapat. Tím, jak je kulička ledová, tuhne čokoláda velmi rychle, nemusíte se proto bát, že by vám čokoláda stékala.
Lépe než s klasickými špejlemi se vám bude pracovat třeba s grilovacími tyčinkami, protože kuličky jsou poměrně těžké.
Namočené kuličky nechte zatuhnout a mezitím si připravte zdobení. Vršek kuličky namočte do čokolády a přitisknete k dekoraci (zdobící perličky, srdíčka, drobně nakrájené kandované ovoce). Nechte opět zatuhnout. Dobrou chuť.
Recepty na základní suroviny najdete na našich webových stránkách.
Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.