Suroviny
- hořká čokoláda (rozehřátá) 160 g
- máslo (+ na vymazání formy) 160 g
- cukr krupice 160 g
- vejce (žloutky a bílky zvlášť) 10 ks
- mandle (spařené, oloupané a najemno nastrouhané) 160 g
- hladká mouka 80 g
- strouhanka (na vysypání formy)
- meruňkový džem (na potření)
- čokoládová poleva (na přelití)
- šlehačka (k podávání)
Postup přípravy
- V míse utřete rozehřátou čokoládu s máslem a cukrem. Do této hmoty postupně vmíchejte 10 žloutků.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do čokoládového základu spolu s mandlemi a moukou.
- Těsto dejte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečte při 160 °C asi hodinu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojte, potřete džemem a povrch dortu polijte čokoládovou polevou.
- Podávejte se šlehačkou.