Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dort Sacher

10 porcí
do 1 hodiny
Dort Sacher
Dort Sacher Autor: Gurmet
Tuto verzi Sacherova dortu, podle které jsme ho pro vás připravili (originální je přísně tajná), jsme objevili v časopisu Moderní kuchařství z roku 1928. Je vážně luxusní!
Reklama
Reklama

Postup

  1. V míse utřete rozehřátou čokoládu s máslem a cukrem. Do této hmoty postupně vmíchejte 10 žloutků.
  2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do čokoládového základu spolu s mandlemi a moukou.
  3. Těsto dejte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečte při 160 °C asi hodinu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojte, potřete džemem a povrch dortu polijte čokoládovou polevou.
  4. Podávejte se šlehačkou.
Reklama

Dort Sacher Foto: Gurmet

Dort Sacher. Foto: Gurmet

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama