Ingredience
- mouka polohrubá 6 hodně vrchovatých lžic
Pařížská šlehačka
- čokoláda mléčná 10 dkg
Bílá šlehačka
Postup přípravy
Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny (asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C– pečeme kolem 30 minut.Hotový korpus necháme vychladnout.
Pařížská šlehačka: Za stálého míchání vše svaříme,a až šlehačka vychladne, dáme ji do lednice. Druhý den vyšleháme metličkami (určitě nedávat ztužovač).
Bílá šlehačka: Šleháme metličkami a přisypáváme ztužovač. Podle chuti během šlehání osladíme.
Korpus na Harlekýn se prý nemá půlit, ale Mirka ho rozpůlila a namazala šlehačkou i uvnitř. Ozdobíme pařížskou a bílou šlehačkou, posypeme čokoládovými hoblinkami a podáváme vychlazené z lednice.
Dezert:
Dort Harlekýn
Ingredience:
(Korpus do formy o průměru 23 cm)
6 středně velkých vajec2 lžíce horké vody6 vrchovatých lžic moučkového cukru2 lžíce oleje3 zarovnané lžíce kakaa2 lžičky prášku do pečiva6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky
Pařížská šlehačka:
2 dl smetany ke šlehání (31%)10 dkg mléčné čokolády
Bílá šlehačka:
4 dl smetany ke šlehání (31%)2 ztužovače šlehačkycukr krystal podle chuti