Pesto
- mozzarella 2 kusy
Postup přípravy
1
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
Smícháme cukr, droždí a 125 ml vlažné vody
Zakryjeme a necháme na teplém místě odstát
Vmícháme olej a dalších 165 ml vlažné vody
Přidáme mouky, semínka, ořechy, sůl a promícháme
Uhněteme na lehce pomoučněném válu asi pět minut do hladkého těsta, přendáme do mísy, kde necháme ještě dvě hodiny kynout
Pak jemně prohněteme, vytvoříme bagetky, uděláme do nich drobné zářezy, které posypeme zbylými semínky
Pečeme 40 minut, a ještě než bagety zezlátnou, rozřízneme je a potřeme pestem, které jsme si umixovali předem z uvedených surovin, přidáme mozzarellu a rajče a těsně před podáváním vrátíme ještě na chvilku dopéct do trouby
2
Toto carpaccio je nutné udělat deset dní předem
Svíčkovou si očistímea vložíme do velké mísy, kde ji podsypeme a zasypeme solí s cukrem
Takhle upravenou ji necháme na chladném místě odpočinout minimálně tři dny
Poté ji omyjeme, osušíme a pečlivě potřeme směsí, kterou jsme si umíchali z koření, oleje a česneku
Takto okořeněnou svíčkovou napíchneme na hák (přivážeme provázek), vyvěsíme ji v chladu a suchu a necháme aspoň týden sušit
Při servírování krájíme na tenké plátky