Suroviny
- sůl
- olivový olej olivový olej
- parmezán dle potřeby
Postup přípravy
1. Domácí těstoviny: Obě mouky smícháme v míse. Přidáme vejce a prohněteme rukama. Podle potřeby přidáváme studenou vodu. Vytvoříme tuhé těsto, které necháme asi hodinku odpočinout v lednici.Poté vyválíme válečkem nebo pomocí strojku na těstoviny. Vytvoříme nudle, které uvaříme ve větším množství osolené vody asi tři minuty.
2. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na olivovém oleji a přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky. Kromě rajčatpřidáme také nakrájená sušená rajčata a podusíme asi čtvrt hodinky. Poté přidáme rozpůlená cherry rajčata a ještě asi pět minut prohřejeme.
3. Na suché pánvi si dokřupava osmahneme plátky prosciutta (sušené šunky). Do zeleniny přidáme pár kousků bazalky a odstavíme z plotny.
4. Promícháme s uvařenými těstovinami a servírujeme ozdobené kousky osmahnutého prosciutta a hoblinkami parmezánu.
II. předkrm
Domácí široké nudle se zeleninou a prosciuttem
Ingredience:
Domácí široké nudle:
4 vejce200 g hladké mouky200 g semolinové mouky na těstovinysůl
Zelenina a další:
1 cuketa1 menší lilek10 cherry rajčat1 cibulepár kousků sušených rajčat v olivovém oleji bazalkasůl a pepřolivový olejpár plátků prosciuttaparmezán dle potřeby