Head
- játra 500 g
Dijonský dip
- smetana 1 dávka
Minisalátek
- olivový olej 1 dávka
Head
Postup přípravy
1
Játra očistíme a nakrájíme na středně velké kostky
Na pánvičce rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme játra
Asi po pěti minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dál
Přidáme koření (bez soli)
Poté zalijeme červeným vínem, které necháme vyvařit
Pak zalijeme panákem koňaku či whisky a zase necháme odpařit
Pokud budou játra ještě syrová, podlijeme je troškou vývaru
Po chvíli osolíme a vychladlou směs umixujeme dohladka
Nalijeme do formy vyložené folií a dáme na hodinu zatuhnout
Pak vyklopíme, hřbet paštiky obalíme slaninou, vrátíme zpět do formy a horní část paštiky zalijeme rozpuštěným sádlem nebo máslem
Necháme dobře ztuhnout a podáváme ideálně s domácím pečivem