Suroviny
Postup přípravy
Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme napůl a ze středu odstraníme semínka. Poté očistíme nožem a nakrájíme na kostičky. Dýně Hokkaidóse nemusí loupat. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Poté můžeme přidat na kostičky nakrájenou mrkev, oloupanou a nakrájenou (nastrouhanou) cuketu, nakonec přidáme předpečenou dýni a orestujeme. Při míchání přidáme koření a lehce osmažíme. Po chvíli zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme do změknutí.
Poté ručním mixérem rozmixujeme na jemné pyré, část dýně (mrkve) si necháme stranou a přidáme ji do polévky při servírování. Přidáme kokosové mléko a důkladně promícháme. Polévku podle potřeby dochutíme solí, pepřem, muškátem, skořici, možno dodat i trochu koriandru. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a lžičkou kokosového mléka.