Suroviny
- ovesné vločky 1 a 3/4 hrnku
- hladká mouka 1 hrnek
- Kokosový olej 3/4 hrnku
- datle 2 a 1/2 hrnku
- cukr
- citronová šťáva 1/2
- voda 1 hrnek
Patří ovesné vločky mezi stálice vaší kuchyně? Tady je další várka receptů, co s nimi můžete podniknout:
Článek
16 nejlepších receptů z ovesných vloček
Ovesné vločky jsou hitem posledních let ve zdravé výživě. Zdánlivě obyčejná surovina je nejen velmi výživná, ale i plná vitaminů, stopových prvků a vlákniny. Vločky mají...
Postup přípravy
- Datle vsypte do mixéru, přidejte hrnek vody, citronovou šťávu a vše rozmixujte dokonale na hladkou pastu.
- V míse smíchejte ovesné vločky, celozrnnou mouku, kypřicí prášek, přidejte kokosový olej a pomocí rukou ho zapracujete tak, aby se všechny suroviny propojily.
- Polovinu těsta nasypte na dno formy velikosti 20 x 20 cm a pořádně ji utlačte. Na těsto navrstvěte datlovou pastu a rozetřete ji po celé ploše těsta. Na datlovou pastu vsypte druhou polovinu těsta a znovu vše utlačte a uhlaďte do všech stran.
- Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte 50–55 minut. Upečené a vychladlé datlové řezy vložte do lednice a nechte je přes noc ztuhnout, poté nakrájejte na kostky.