Grilované jahody
- jahoda 15 kusy
Piškotové těsto
- cukr 3 lžíce
Tvarohová šlehačka
- tvaroh 2 kusy
Piškotové těsto
- voda 8 lžic
Tvarohová šlehačka
- citronová kůra 1 dávka
- citronová šťáva 1 dávka
- rum 2 lžíce
Postup přípravy
1.Na piškotové těsto si z bílků a poloviny cukru a špetky soli vyšleháme sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky se zbylým cukrem a trochou teplé vody do pěny. Přidáme mouku a naposledy pozvolna zašleháme bílky. Nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme při 150 stupních dozlatova.
2. Tvarohová šlehačka: Zvlášť ušleháme smetany se ztužovačem a tvaroh s cukrem a citronovou kůrou a šťávou. Cukr přidáváme podle chuti. Do vyšlehaného tvarohu vmícháme ušlehanou smetanu.
3. Z piškotového těsta vykrajujeme tvary, které spojíme domácí marmeládou s rumem. Nakonec posypeme cukrem se skořicí. Podáváme s grilovanými jahodami.
4. Grilované jahody: Očištěné jahody napícháme na špejli, pokapeme citronovou šťávou a potřeme medem. Ugrilujeme.