Na ozdobu
- zakysaná smetana 1 kus
Na těsto
- cukr 50 g
Na malinovou omáčku (redukci)
- cukr 30 g
Na těsto
- vejce 1 kus
- vanilkový lusk 1 kus
- mandlová mouka 20 g
- hladká mouka 160 g
Postup přípravy
1. Těsto: Změklé máslo šleháme s cukrem, přidáme vejce, obsah vanilkového lusku, mandlovou mouku. Přestaneme šlehat, přidáme hladkou mouku a vytvoříme těsto, které dáme odpočinout na chvíli do lednice. Pak těstem vyplníme košíčky a pečeme na 160°C asi 20 minut.
2. Náplň: Čokoládu si nalámeme, zalijeme horkou smetanou a rozmícháme, vlijeme do košíčků a necháme ztuhnout.
3. Malinová omáčka: Maliny s cukrem dáme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme a přepasírujeme.