Čokoládový fondant
- máslo 60 g
Domácí malinová zmrzlina
- cukr 3 lžíce
- citronová šťáva
Postup přípravy
Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku. Hmotu plníme do keramických mističek vymazaných máslem a vysypaných kakaem nebo do tvořítek vyložených papírem. Pečeme na 200 stupňů po dobu cca 10 minut, bábovička by měla uvnitř zůstat tekutá. Po vyklopení podáváme s vanilkovou nebo pistáciovou zmrzlinou nebo omáčkou.
Maliny na zmrzlinu rozmixujeme. Z dvou deci vody a cukru si uvaříme sirup, do kterého propasírujeme přes síto maliny a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme zmrazit, a co chvíli směs promícháváme, aby se ve zmrzlině nevytvořily krystalky a správně ztuhla.