Poleva
- šlehačka 250 g
Ozdoba
- jahoda 500 g
Poleva
- ztužovač 1
Šlehačka
- lučina 1
Ozdoba
- želatina 1
Postup přípravy
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky
Na korpusrozpustíme máslo s čokoládou do hladka (90g másla a 220g čokolády), necháme vychladnout, přidáme vyšlehané žloutky, bílky vyšleháme s cukrem a vše spojíme
Pečeme cca při 190 stupních 40-50 minut
Nelekáme se - dort se uvnitř propadne – a tak to má být
Zchladlý korpus potřeme polevou připravenou ze zbylého másla a čokolády
Vychladlý dort natřeme šlehačkou vyšlehanou s lučinou a ztužovačem, ozdobíme jahodami a povrch moučníku zalijeme želatinou- nemusí být
Dezert:
Čokoládový dort s jahodami
Ingredience:
140g másla,
300g hořké čokolády,
6 vajec,
100g cukru,
250g šlehačky,
500g jahod,
1 ztužovač šlehačky,
1 lučina,
1 želatina (červená)