Suroviny
- hladká mouka 250 g
 - máslo 150 g
 - moučkový cukr 70 g
 - vejce 1 ks
 - voda 2 lžíce
 - sůl
 - pomerančová kůra 1 pomeranč
 
Náplň
- pomerančová marmeláda 100 g
 - zázvor 1cm kousek
 - vanilkový lusk 1 ks
 - pomerančový likér 1 lžíce
 
Čokoládový krém
- hořká čokoláda 150 g
 - pomerančová marmeláda 1,5 lžíce
 - smetana ke šlehání 4 lžíce
 - koňak 2 lžíce
 
    
    
Postup přípravy
- Všechny suroviny na těsto smíchejte a buď v robotu, nebo rychle ručně vypracujte hladké těsto (pokud pracujete ručně, na začátku máslo zpracovávejte nožem, aby příliš nezteplalo). Hotové těsto rozválejte na plát silný asi 1 cm a vykrájejte z něj tartaletky. Do těsta zakrojte okrajem formičky a kolečko těsta pak vtlačte dovnitř formičky, utvoří se vám hezké vroubkované okraje.
 - Troubu rozpalte na 180 °C a dno tartaletek propíchejte vidličkou. Pak smíchejte pomerančovou marmeládu se zázvorem, vanilkou a likérem, chcete-li, a v každé tartaletce rozprostřete vrchovatou lžičku této směsi. Dejte do trouby a nechte péct 15–20 minut dozlatova. Upečené tartaletky nechte vychladnout a poté je vyklopte z formiček, půjde to snadno.
 - Připravte si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s marmeládou, smetanou a koňakem. Rozpuštěnou směsí polévejte tartaletky, rozetřete ji do stran a ozdobte pomerančovou kůrou nebo tenkými plátky pomeranče. Nechte chvíli chladnout a pak tuhnout v chladničce, ale nečekejte že čokoláda ztuhne úplně – náplň zůstane ve formě pevného krému.
 - PRIMA TIP: Pokud máte silikonové formičky, kterými se nedá vykrajovat, nebo máte-li tento postup raději, ukoulejte kousky těsta do kuliček, ty rozválejte na placičky a pak je vtlačte do formiček a seřízněte přečnívající okraje.