zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Čokoládovo-pomerančové tartaletky
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Čokoládovo-pomerančové špaldové tartaletky

Čokoládovo-pomerančové tartaletky

Hodnoceno: 14x
Pokud chcete zapůsobit na své hosty, připravte jim tyto úžasné tartaletky, v kterých se snoubí chut pomeranče a hořké čokolády s trochou štiplavého zázvoru.
do 1 hodiny
8 ks (průměr 12 cm) porcí

reklama

Suroviny (8 ks (průměr 12 cm) porcí)

Čokoládový krém:

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto smíchejte a buď v robotu, nebo rychle ručně vypracujte hladké těsto (pokud pracujete ručně, na začátku máslo zpracovávejte nožem, aby příliš nezteplalo). Hotové těsto rozválejte na plát silný asi 1 cm a vykrájejte z něj tartaletky. Do těsta zakrojte okrajem formičky a kolečko těsta pak vtlačte dovnitř formičky, utvoří se vám hezké vroubkované okraje.
  2. Troubu rozpalte na 180 °C a dno tartaletek propíchejte vidličkou. Pak smíchejte pomerančovou marmeládu se zázvorem, vanilkou a likérem, chcete-li, a v každé tartaletce rozprostřete vrchovatou lžičku této směsi. Dejte do trouby a nechte péct 15–20 minut dozlatova. Upečené tartaletky nechte vychladnout a poté je vyklopte z formiček, půjde to snadno.
  3. Připravte si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s marmeládou, smetanou a koňakem. Rozpuštěnou směsí polévejte tartaletky, rozetřete ji do stran a ozdobte pomerančovou kůrou nebo tenkými plátky pomeranče. Nechte chvíli chladnout a pak tuhnout v chladničce, ale nečekejte že čokoláda ztuhne úplně – náplň zůstane ve formě pevného krému.
  4. PRIMA TIP: Pokud máte silikonové formičky, kterými se nedá vykrajovat, nebo máte-li tento postup raději, ukoulejte kousky těsta do kuliček, ty rozválejte na placičky a pak je vtlačte do formiček a seřízněte přečnívající okraje.

Čokoládovo-pomerančové tartaletky  Foto: Čokoládovo-pomerančové tartaletky; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Kniha vychází začátkem listopadu 2016.

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: tartaletky , čokoláda , Karolína Kamberská , Sladké