reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čokoládovo-pomerančové tartaletky
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Čokoládovo-pomerančové špaldové tartaletky

Čokoládovo-pomerančové tartaletky

Hodnoceno: 9x
Pokud chcete zapůsobit na své hosty, připravte jim tyto úžasné tartaletky, v kterých se snoubí chut pomeranče a hořké čokolády s trochou štiplavého zázvoru.
do 1 hodiny
8 ks (průměr 12 cm) porcí

reklama

Suroviny (8 ks (průměr 12 cm) porcí)

Čokoládový krém:

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto smíchejte a buď v robotu, nebo rychle ručně vypracujte hladké těsto (pokud pracujete ručně, na začátku máslo zpracovávejte nožem, aby příliš nezteplalo). Hotové těsto rozválejte na plát silný asi 1 cm a vykrájejte z něj tartaletky. Do těsta zakrojte okrajem formičky a kolečko těsta pak vtlačte dovnitř formičky, utvoří se vám hezké vroubkované okraje.
  2. Troubu rozpalte na 180 °C a dno tartaletek propíchejte vidličkou. Pak smíchejte pomerančovou marmeládu se zázvorem, vanilkou a likérem, chcete-li, a v každé tartaletce rozprostřete vrchovatou lžičku této směsi. Dejte do trouby a nechte péct 15–20 minut dozlatova. Upečené tartaletky nechte vychladnout a poté je vyklopte z formiček, půjde to snadno.
  3. Připravte si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s marmeládou, smetanou a koňakem. Rozpuštěnou směsí polévejte tartaletky, rozetřete ji do stran a ozdobte pomerančovou kůrou nebo tenkými plátky pomeranče. Nechte chvíli chladnout a pak tuhnout v chladničce, ale nečekejte že čokoláda ztuhne úplně – náplň zůstane ve formě pevného krému.
  4. PRIMA TIP: Pokud máte silikonové formičky, kterými se nedá vykrajovat, nebo máte-li tento postup raději, ukoulejte kousky těsta do kuliček, ty rozválejte na placičky a pak je vtlačte do formiček a seřízněte přečnívající okraje.

Čokoládovo-pomerančové tartaletky  Foto: Čokoládovo-pomerančové tartaletky; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Kniha vychází začátkem listopadu 2016.

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: tartaletky , čokoláda , Karolína Kamberská , Sladké