Suroviny
- čokoláda s vysokým obsahem kakaa 210 g
- hladká mouka 2 lžíce
- Vejce 3 ks
- cukr krupice 100 g
- máslo na vymazání formiček
- Sůl
Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem, dokud nezvětší objem.
- Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Troubu předehřejte na 195 stupňů a připravte si formičky na suflé: nejdříve je vymažte máslem, pak vysypte cukrem.
- Rozpuštěnou čokoládu přidejte ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidávejte vždy část bílků a pak část hladké mouky.
- Formičky naplňte do 2/3, očistěte vrchní část misky a dejte péct na 10 minut.