Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čokoládové suflé

do 30 minut
Čokoládové soufflé
Čokoládové soufflé Autor: archiv Prima
Ve speciálu pořadu Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich klasický francouzský dezert, čokoládové suflé. Jeho příprava je jednodušší, než se může na první pohled zdát, takže směle do toho.
Reklama

Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem, dokud nezvětší objem.
  2. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Troubu předehřejte na 195 stupňů a připravte si formičky na suflé: nejdříve je vymažte máslem, pak vysypte cukrem.
  3. Rozpuštěnou čokoládu přidejte ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidávejte vždy část bílků a pak část hladké mouky.
  4. Formičky naplňte do 2/3, očistěte vrchní část misky a dejte péct na 10 minut.
Reklama

Čokoládové soufflé Foto:

Čokoládové soufflé Foto:

Čokoládové soufflé Foto:

Čokoládové soufflé Foto:

Čokoládové suflé, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama