Suroviny
- smetana ( - volitelné ) 200 ml
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 200 °C
Mouku, kakao, prášek, sůl a chilli papričku důkladně smícháme
Přidáme vanilkový cukr, cukr krystal, čokoládu na kousky
Opět důkladně promícháme
V další míse smícháme vejce, olej a mléko nebo smetanu a obě směsi pak smícháme dohromady, až vznikne husté těsto, kterým plníme muffinové formičky
Pečeme zhruba 20 minut
Po vychladnutí jednotlivé muffiny rozřízneme, vydlabeme a naplníme vanilkovou nebo oříškovou zmrzlinou, přiklopíme vrchní část a dozdobíme horkým karamelem a dvojlístkem máty
Tabule bude laděna do bílo-zelené barvy, podáváme s bílým vínem
Dezert:Čokoládové muffiny s tajemstvímIngredience: 350 g hladké mouky, 50 g kakaa, 1 lžíce kypřicího prášku, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g cukru krystal, půl lžíce soli a půl chilli papričky, 100 g tmavé čokolády na kousky, 2 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka nebo smetany |