Pikantní zelenina
Bramboráčky
- pepř 0.5 lžička
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme, opláchneme a osušíme. Dále brambory nastrouháme a necháme chvíli odpočinout. Slijeme téměř všechnu vodou, která vyteče z nastrouhaných brambor.
Pak brambory smícháme s vejcem, moukou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou, dle potřeby zředíme mlékem.
Do tuku rozpáleného na pánvi lžící klademe hromádky, které rozetřeme do výše cca 0,5 cm. Pečeme dozlatova.
Zeleninu a cibuli nakrájíme na drobné kousky. V míse smícháme hořčici, mletou papriku, prolisovaný česnek, olej a Tabasco. Přidáme k zelenině a promícháme.
Předkrm
Bramboráček s pikantní zeleninou
Ingredience - bramboráčky:
0,5kg syrových brambor60g hladké mouky1–2 lžíce vlažného mléka1 vejce2 stroužky česneku1 lžička soli½ lžičky pepře½ lžičky majoránky
Ingredience – pikantní zelenina:
3 středně velká rajčata1/3 velké okurky hadovky1 červená kapie1 malá cibule1–2 lžíce francouzské hořčice½ lžičky červené sladké papriky1 stroužek česneku2–3 lžíce olivového oleje4–5 kapek Tabasca