Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Na nákupech
Na nákupech

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Bramborový salát
Bramborový salát
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

KitchenAid® – vášeň, která nestárne

Vášeň zvaná KitchenAid

Vášeň zvaná KitchenAid Zdroj: archiv

  • Zavřít
Vášeň zvaná KitchenAid

Vášeň zvaná KitchenAid Zdroj: archiv

Za 95 let své existence se americká značka KitchenAid® drží osvědčené kvality a ikonický design jen přizpůsobuje moderním podmínkám. Kdo ji jednou vyzkoušel, zůstává věrný. A kdo ještě nezná, při návštěvě prvního evropského Concept Store této značky pochopí, že KitchenAid® je prostě vášeň.

Seznam.cz banner

Na místě své původní prodejny v pražské Vodičkově ulici otevřela společnost Potten & Pannen – Staněk obchod, kolem nějž žádný milovník vaření neprojde bez povšimnutí. Prodávají zde totiž výkonné přístroje ve špičkovém designu, které lásku k dobrému jídlu rozpálí do ruda. Menší stolní spotřebiče KitchenAid® byly v České republice k dostání již dříve, ale bílá technika této prémiové značky počínaje varnými deskami až po myčky nádobí a chladničky má na českém území premiéru, stejně jako další „neelektrické“ kuchyňské vybavení.

Na putovní výstavě „Future of KitchenAid®“ se tu navíc můžete seznámit s produkty, které uvedení na trh teprve čeká, nebo se přihlásit na KitchenAid® Gourmet Academy – školu vaření pro dospělé či na lekce určené dětem Le Petit Chef. Pro nejmenší lze v prodejně objednat i netradiční narozeninovou party.

Autorkou projektu rekonstrukce prodejny je renomovaná architektka Ivana Dombková. Prostor v jejím pojetí dokonale souzní s designem značky a dává vyznít barevným a stylovým řešením jednotlivých produktů.

Trocha historie

Všechno začalo v roce 1908, kdy Herbert Johnson, inženýr a pozdější prezident Hobart Manufacturing Company ve městě Troy ležícím v Ohiu, vynalezl více než devadesátilitrový hnětač na mísení chlebového těsta. Po sedmi letech si pomocí výkonného přístroje ulehčoval práci nejeden americký pekař. Po přerušení 1. světovou válkou se firma vrátila k původnímu typu výroby a v roce 1919 se v Troy Metal Products Company, dceřinné firmě Hobart Manufacturing, zrodil legendární H-5 – první ze stolních mixérů pro domácnost využívající „planetární pohyb“. Při ní se šlehač otáčí kolem své osy na jednu stranu, ale jeho hlavice rotuje mísou v opačném směru.

Tehdy prý také vznikl název značky. Manželky manažerů zkoušející nového pomocníka se totiž ptaly, jak by ho měly nazývat. Jedna z nich odpověděla: „Je mi jedno, jak se tomu říká, ale jedno vím jistě – je to nejlepší kuchyňská pomůcka (kitchen aid), jakou jsem kdy měla.“ Mixér H-5 se vyráběl v počtu pěti kusů denně a stál 189.50 dolarů. Tehdy, stejně jako dnes, za úspěch vděčil špičkové kvalitě.

Reklama z 20. let předvádí stolního robota v plném nasazení, umí za pomoci elektřiny míchat, šlehat, krájet, plátkovat, sekat, mlít i odstřeďovat. Kuchyně se koncem 20. let zmenšovaly, tomu bylo potřeba přizpůsobit i rozměry přístrojů, výroba robustního H-5 skončila. Ve 30. letech přišla společnost s novým levnějším modelem a posléze zadala známému designérovi Egmontu Arensovi návrh tří stolních robotů. Vznikl design tak nadčasový, že dodnes zůstal téměř nezměněn. Od roku 1936 je každý model kombinovatelný s množstvím praktických příslušenství a 50. léta přinesla oslnivou paletu barev. Ve firmě s dlouhou tradicí dokážou spojit původní krásu strojů s nejmodernějšími technickými inovacemi. Světově nejrozšířenější kuchyňské přístroje poznáte podle typické robustní kovové konstrukce a nadčasového zaobleného designu, v praxi vás překvapí dokonalou funkčností a výkonem.

Autor: Jana Šulistová; zdroj: www.kitchenaid220.com

Sdílejte článek
Štítky robot vaření výroba design Ohio Česko První světová válka Troy Ivana Dombková FH-1100

Návrhy pro vás

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ryby a mořské plody

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem Sladké

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem


Přečtěte si také

Ryby a mořské plody
Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Prostřeno!
Prostřeno: Dýňový krém ze zázvorem podle Katy

Prostřeno: Dýňový krém ze zázvorem podle Katy

Prostřeno!
Prostřeno: Dančí hřbet Wellington s bramborovým pyré

Prostřeno: Dančí hřbet Wellington s bramborovým pyré

Prostřeno!
Prostřeno: Pavlova podle Katy

Prostřeno: Pavlova podle Katy

Prostřeno!
Prostřeno: Švestky ve slaninovém kabátku

Prostřeno: Švestky ve slaninovém kabátku

Sladké
Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Soutěžící
Kateřina Kociánová jednou omylem zapálila špagety

Kateřina Kociánová jednou omylem zapálila špagety

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem Sladké

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Ryby a mořské plody
Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu Recepty

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Babiš je nejstarší premiér od roku 1918. Gottwaldovi bylo 49, Klausovi 51 a Grossovi 34 let Hřib chce obhájit křeslo předsedy Pirátů. Hodlá zamezit „podivným praktikám vládnoucích“ Český učitel zemřel na sjezdovce v Rakousku. Před zraky školáků narazil do stromu

prima-zeny

Jitka a Kateřina Bártů o vtipných momentech z natáčení: Skutečnými skalpely se herci pořezali Libor Bouček se nedokáže smířit se smrtí Hezuckého: Patriku, to se nemělo stát Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika

prima-zoom

VIDEO: Nejmodernější válečná loď USA Vrtulník s 18 lidmi spadl po zásahu bleskem do ledového moře. O životě a smrti rozhodl výcvik posádky Rusko nemůže posílat do vesmíru kosmonauty. Poslední start zničil unikátní zařízení, videa ukazují škody

prima-fresh

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

prima-cool

Šílené anime sejmulo DiCapria Bude v dalších epizodách Vetřelce i Predátor? Tvůrce seriálu se nebál odpovědět Těším se na smrt. Guillermo del Toro vyrazil dech filmovým fanouškům

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Dům z filmu Sám doma: Jak dnes vypadá ikonické schodiště? 33 nejkrásnějších vánočních přání: Tradiční, veselá i ve verších Oživte tradici českého vaječňáku! Jak snadno připravit vaječný koňak?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.