S mořskými řasami tento salát chutná trochu jako tuňákový. Pokud si na chuť moře příliš nepotrpíte, není problém je vyměnit například za kopr. Obecně je tento salát dost variabilní, klíčové jsou v něm cizrna, rostlinná majonéza a celer/okurka. Zbytek to může už jen vylepšit.
Cizrnu slijte, dobře opláchněte, dejte do větší mísy a mačkadlem na brambory ji rozmačkejte tak, aby některé kuličky byly skoro na kaši, ale většina jich zůstala jen lehce poškozená. Slunečnicová semínka nasekejte na prkýnku velkým nožem a přidejte k cizrně. Mrkev, celer, okurku a cibuli nasekejte na větší kusy, dejte do mixéru (food procesoru) a párkrát zapulzujte. Kousky zeleniny by neměly být větší než třeba hrášek (můžete to samozřejmě udělat i nožem na prkénku, jen je to trochu otrava). Pokud používáte jarní cibulku, nasekejte ji nožem na menší kousky.
Zeleninu přidejte k cizrně, přisypte droždí, pepř a sůl a mořské řasy (nebo kopr) – doporučuji začít s menším množstvím a postupně přidávat. Stejně tak je to s majonézou – začněte s půl hrnkem a postupně přidávejte. Vše dobře promíchejte, ochutnejte a dochuťte (řasami, majonézou, pepřem, solí...).