Suroviny
Postup přípravy
Polévka
Cibulačka s parmazánem a bagetkou
Ingredience:
5 velkých cibulí2 dcl bílého suchého vína1 l vývaru – libovolně podle chuti1 lžíci hladké mouky50 g másla1 polévková lžíce stolního olejesůlbílý pepřstrouhaný parmazánpetrželová naťbageta
Postup:
V hrnci si necháme rozpustit máslo spolu se lžící oleje, osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a necháme opéct dozlatova. Poté zasypeme hladkou moukou, lehce orestujeme a přilijeme víno. Necháme dusit asi 10 minut při mírné teplotě. Pak přilijeme vývar a necháme znovu provařit alespoň 5 minut. Hotovou polévku servírujeme do polévkových misek, navrch položíme plátek nasucho orestované bagety, zasypeme parmazánem (může být i eidam, podle chuti) a lehce ozdobíme petrželovou natí.