návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chřestová polévka

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1 hodiny
Chřestová polévka
Autor: Coolinářka Chřestová polévka
Sytá a krémová polévka, to je to pravé! Tuto z bílého chřestu navíc můžete ozvláštnit trochou nastrouhaného čedaru.

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Jak oloupat chřest
Jak oloupat chřest

Postup

  1. Nejprve každému stonku chřestu odřízněte dřevnatou spodní část. Bílý chřest, na rozdíl od zeleného, musíme také zbavit vnější tuhé slupky. Použijte běžnou škrabku na brambory.
  2. Na másle orestujte na kolečka nakrájený pórek. Až změkne, přidejte k němu nakrájený chřest a společně restujte ještě asi 2 minuty. Nyní k zelenině přilijte mléko a vývar a vařte, dokud chřest nezměkne.
  3. Nyní polévku důkladně rozmixujte a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Nakonec ji zjemněte smetanou a krátce ještě provařte.
  5. Servírujte s nastrouhaným čedarem a s kousky kvalitní vepřové šunky. Můžete přidat i máslové krutony.

Chřestová polévka 2 Foto: Chřestová polévka; foto: Coolinářka.cz

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

 

 

Související témata: bílý chřest , Polévky