Suroviny
- rukola 80 g
- sůl
- pepř
- špenát 80 g
- sýr halloumi 250 g
- chorizo 100 g
- mrkev 1 ks
- avokádo 1 ks
- balzamikový ocet 3 lžíce
- med 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- kokosový olej 1 lžička
- dýňová semínka 4 lžíce
Postup přípravy
Rukolu a listový špenát dáme do misky. Přidáme nakrájené avokádo a mrkev, kterou oloupeme a nakrájíme škrabkou na proužky. Sójovou omáčku, balsamico ocet a med smícháme a nejlépe v malé lahvičce protřepeme, až se spojí, a použijeme jako dresink. Halloumi si nakrájíme na centimetrové plátky, chorizo na kolečka. Na pánvi ohřejeme kokosový olej, přidáme halloumi, sýr opečeme z obou stran a odložíme stranou. Na další pánvi opečeme chorizo a salám smícháme se salátem. Na tuku z choriza osmahneme dýňová semínka, která pak vhodíme do misky se salátem. Všechno promícháme, před podáváním přidáme dresink, osolíme a opepříme. Na talíři ozdobíme opečeným halloumi.