Suroviny
Postup přípravy
Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo roztlačíme v igelitovém sáčku. Rozdrcené sušenky smícháme s roztopeným máslem. Tuto směs pořádně natlačíme na dno dortové formy s průměrem 23 cm a odložíme do ledničky.
Ve velké misce si smícháme mascarpone, smetanový sýr a cukr do krémové hmoty. Namočíme želatinu podle návodu na obalu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a poté smícháme s chilli. V malém hrnci si zahřejeme smetanu a přidáme k ní želatinu, z které vytlačíme vodu a mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí. Přecedíme přes sítko, abychom se zbavili případně nějakých malých nerozpuštěných kousku želatiny, a opatrně přimícháváme roztopenou čokoládu. Tento čokoládový krém opatrně vlijeme do syrové směsi a všechno spolu dobře zamícháme.
Z lednice vyndáme dortovou formu s připraveným základem a vylijeme na ni krém. Necháme ztuhnout v ledničce nejlépe celou noc.