Suroviny
- hovězí maso 500 g
- olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- paprika 1 ks
- česnek 2 stroužky
- chilli 1 lžíce
- mletá paprika 1 lžíce
- římský kmín 1 lžíce
- bujón 1 kostka
- rajče 400 g
- oregano (sušená - volitelné ) 1/2 lžíce
- čokoláda 1-2 čtverečky
- protlak 2 lžičky
- červené fazole 400 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nahrubo, papriku na kostky centimetr široké, česnek na plátky. Na středním plameni rozpalte olej, přidejte cibuli a pět minut smažte. Přidejte česnek, papriku, chilli, mletou papriku a kmín a stále asi pět minut míchejte. Do základu přidejte maso a úplně je rozdělte. Smažte dalších pět minut, ve výsledku by to mělo být dokřupava osmažené. Bujon rozpustíme ve 300ml horké vody a přilejeme do pánve. Přidáme rajčata, majoránku, sůl, pepř a protlak. Promícháme. Přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas promícháme. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody. Nakonec přidáme scezené fazole a 10 minut vaříme. Dochutíme dle potřeby. Na závěr přidáme čokoládu a necháme 10 minut odstát.