Na omáčku coulis
- ovoce 280 g
Head
- máslo 60 g
- tvaroh 250 g
- čokoláda 200 g
- smetana 200 ml
- mascarpone 250 g
Postup přípravy
1. Sušenky rozdrťte najemno a přilijte rozpuštěné máslo. Vytvořte hmotu, kterou pak vtlačte na dno dortové formy o průměru 20 cm nebo do formiček.
2. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu, nechte ji lehce vychladnout. Smíchejte smetanu, tvaroh a mascarpone. Velmi krátce prošlehejte (mascarpone by se mohlo jinak srazit). Přidejte bílou čokoládu a opět krátce vyšlehejte do jemného krému. Můžete osvěžit šťávou z čerstvé limety, pomeranče, mandarinky (je to pak více fresh).
3. Naneste na sušenkový základ a nechte vychladnout.
4. Ovoce rozvaříme s cukrem a dezert před podáváním ozdobíme ovocnou omáčkou.