Suroviny
- sušenka 1 balení
- máslo 60 g
- med 1 lžíce
- mléko 3 lžíce
- ricotta 250 g
- zakysaná smetana 190 g
- sýr philadelphia 250 g
- vejce 3 ks
- cukr krupice 100 g
- horká čokoláda 200 g
- bílá čokoláda 200 g
Postup přípravy
Dortovou formu vymažeme máslem a na dno dáme pečící papír (ten taky potřeme máslem). Sušenky rozmixujeme, ideálně s tuhým máslem (hmota pak není tak mastná a máslo z ní nevytéká) a napěchujeme do formy, abychom pokryli celé dno a bok. V troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Na náplň utřeme cukr s čerstvým smetanovým sýrem Philadelphia,ricottou a nakonec zakysanou smetanou. Zamícháme dohladka se třemi vejci. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a zamícháme ji do poloviny směsi. Nalijeme na vychladlý korpus. To samé provedeme s bílou čokoládou a bílou směs nalijeme opatrně do formy na tu hnědou čokoládovou.
Forma by se měla dát do trouby vyhřáté na 160°C a péct asi půl hodiny na plechu naplněném vodou. Poté nechte ideálně přes noc vychladit v ledničce.