Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Černorybízovo-malinová marmeláda

6 sklenic porcí
do 1 hodiny
Černorybízovo-malinová marmeláda
Černorybízovo-malinová marmeláda Autor: archiv Gurmet
Tahle marmeláda z vašeho sklepa zaručeně zmizí jako první. A nejenže udělá dojem na talíři i na jazyku, ale ještě v ní možná zbude část vitaminu C, který z čerstvého černého rybízu doslova přetéká.
Reklama

Suroviny (6 sklenic porcí)

Reklama

Postup

  1. Rybíz properte pod tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, přilijte třetinu hrnku vody, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni, dokud všechny kuličky nepopraskají.
  2. Propasírujte rybízovou kaši přes síto. Zbylé slupky a semínka už potřebovat nebudete. Hladké pyré přelijte zpět do hrnce.
  3. Omyjte maliny a nechte okapat. Nasypte je do hrnce s rybízem. Přidejte cukr a za neustálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, až směs zhoustne a začne želírovat. Poznáte to jednoduše: Na talířek naneste lžíci marmelády a nechte vychladnout.
  4. Odstavte z ohně. Seberte lžící pěnu, která se vytvořila na povrchu, a vyhoďte ji. Marmeládu nalijte do sklenic, zavíčkujte je, otočte dnem vzhůru a nechte tak do druhého dne, nebo je ponořte do vroucí vody v zavařovacím hrnci a 5 minut povařte.
  5. PRIMA TIP: Do marmelády můžete také použít polovinu dávky červeného a polovinu černého rybízu.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama