Suroviny
- bramborové noky 1 dávka
- bílý chřest 1 dávka
- jikry z mořského ježka 1 dávka
- feferonka 1 dávka
Postup přípravy
Příprava:
Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby.
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme.
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.
Do těsta na bramborové noky (viz recept Gnocchi Quattro formaggi) se přidává sépiové černé barvivo. Noky uvaříme v osolené vodě.Bílý chřest je uvařený ve vodě s trochou másla, šťávy z citronu a s plátkem pečiva, který stáhne případnou hořkost chřestu. Pak se nechá vystydnout, část dáme stranou, část rozmixuje a vznikne lahodná omáčka.Na pánvi orestujeme nasekaný česnek, feferonku a petrželku. Přidáme uvařené noky s trochou vody z varu. Povaříme, poté přidáme nakrájený bílý chřest. Gnocchi servírujeme na chřestové omáčce, s mořským ježkem a sekanou pažitkou.