Suroviny
- slunečnicový olej
- česnek (oloupaný a prolisovaný) 1 stroužek
- šalotka 12 ks
- klobása (na kostky) 250 g
- klobása chorizo (na kousky) 85 G
- fazole (máslové fazole, scezené a propláchnuté) 1 plechovka (400 g)
- fazole (fazole flažolet, scezené a propláchnuté) 1 plechovka (400 g)
- nakládaná rajčata (v plechovce) 2 ks (celkem 800 g)
- bylinky (sušené)
- rajčatové pyré 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- sůl
- petrželka 2 lžíce
- pepř
Postup přípravy
- Hlubokou pánev zakápněte olejem. Restujte česnek se šalotkami asi 2–3 minuty doměkka (ne dohněda).
- Přidejte čerstvé klobásky, chorizo a promíchejte. Restujte tak 5 minut, poté přidejte fazole, rajčata, bylinky, pyré, hořčici a dochuťte.
- Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu, zakryjte pokličkou a vařte cca 20 minut.
- Podávejte zasypané čerstvou petrželkou.