Head
- olej 2 lžíce
Na carpaccio
Na zálivku
- med 2 lžíce
- šťáva z půlky limetky
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme řepu. Pod tekoucí vodou ji řádně vydrbeme kartáčem, neloupeme, osušíme.Na dostatečně velký alobal nasypeme sůl, dáme na ni řepu, přihodíme stroužky neloupaného, ale napůl překrájeného česneku, přidáme olej, ocet, pepř a alobal hermeticky uzavřeme.Vložíme do horkovzdušné trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme asi hodinu. Řepu ihned propícháme, aby vyšla pára, oloupeme a necháme zcela vychladnout.
Na zálivku vyšleháme do hladké emulze všechny suroviny:olej, med, koření a limetkovou šťávu.
Na servírování si řepu nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme na talíř, obložíme rukolou a doprostřed dáme čerstvě ugrilovaný kousek kozího sýra. Porce přelejeme zálivkou, můžeme dosolit, event. opepřit barevným, čerstvě drceným pepřem.