Postup přípravy
- řepa
- bazalka
- kozí sýr 100 g
Ingredience – zálivka
- citronová šťáva
- balzamikový ocet
- pepř
Postup přípravy
Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte vychladnout.
Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem či zakysanou smetanou a bazalkou.
Předkrm:
Carpaccio z červené řepy
Ingredience:
2 větší nebo 4 menší červené řepybazalka či rucola100 g měkkého kozího sýra „válečku“, nakrájeného na tenké plátky
Ingredience – zálivka:
šťáva z 1 citronubalzamikový ocet podle chutidrcený pepř podle chutisůl