Suroviny
- mozzarella 2 ks
- rajčata 2–3 ks
- sušená šunka 2 plátky
- olivový olej
- citronová šťáva 2 lžíce
- kapary
- bazalka 1 svazek
- sůl
- pepř
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Na talíř do kruhu rozložte plátky rajčat a na ně pak plátky mozzarelly. Sušenou šunku natrhejte na větší kousky a přidejte ji na mozzarellu.
- Talíř poházejte nahrubo nasekanými kapary, nasekanou bazalkou a jarní cibulkou.
- Navrch nalijte olivový olej, kterým rozhodně nešetřete, a zakápněte citronovou šťávou
- Finálně posypejte trochou soli a pepře a navrch už je nastrouhejte parmazán.
- Vše nechte chvíli proležet, aby se chutě propojily a podávejte s bílou bagetou, která skvěle poslouží k vytření všech tekutin z talíře nakonec.